mandag den 28. december 2009

Vindue paa Eurasia: Muslimer Defeat kristne, 5-3, i Moskva Football Match

Paul Goble

Wien, 16. november - fodboldkampe i Rusland har ofte været præget af sammenstød mellem tilhængere af de rivaliserende etniske grupper, men hvad der udgør et forsøg på at vaccinere mod fremkomsten af sådanne slagsmål mellem de religiøse grupper, russisk-ortodokse og muslimske grupper organiseret en "venlig" konkurrence mellem hold, der repræsenterer de to religioner.
På lørdag, mødtes de to hold i, hvad man Moskva avis unøjagtigt kaldes den første kamp i landets historie - Faktisk hold, der repræsenterer de Danilov klosteret og Unionen af muftier i Rusland (SMR) for et år siden konkurrerede med den tidligere besejre de sidstnævnte 10 til 2 - og muslimerne vandt 5 til 3 (www.newsru.com/religy/16nov2009/match.html).
Marat Arslanov, stedfortrædende chef for SMR's Social-Velgørenhed Affairs Department, som afholdes den muslimske holdet, sagde, at han var "meget glad for [muslimerne] var i stand til at tage hævn for nederlaget for et år siden," tilføjer, at "i virkeligheden, venskab [i stedet for begge hold] vundet, 1 til 1
(www.metronews.ru/news2/pravoslavnye_i_musulmane_sygrali_tovariweskij_match/).
Taler for det ortodokse kristne, sagde Archdeacon Varakhiil, at fodbold var "den mest populære spil blandt troende," uanset deres religion. Og han sagde, at mens "ånden i konkurrencen kan skade forholdet mellem religioner," konkurrence på det område, kun styrker venskab "mellem Rusland kristne og Ruslands muslimer.
Og efter meddelte, at den "religiøse" hold mødes igen, tilføjede Varakhiil, at han ikke vidste, hvem der ville vinde næste år - efter alle de muslimske og kristne grupper er bundet til én enkelt, så vidt - men at han var sikker på, at "på det hele, vi allerede har vundet, siden fodbold har bragt ortodokse og muslimske sammen. "
Men ikke alle var lige så glad ved denne konkurrence, eller som er overbevist om, at det kan kun føre til gode ting, som de to repræsentanter på sidelinjen. En Moskva kommentator foreslog, at denne konkurrence kan få folk til at tro, at der bør være "ortodokse fodboldspillere" og "muslimske fodboldspillere" og dermed blive endnu mere dybt splittet.
Efter hans opfattelse, fortsatte Vladimir Khomyakov, inden Rusland i det mindste, bør "ortodokse kristne tro og muslimsk troende spille sammen på samme fodboldhold, så meget desto mere fordi," i hvert fald ifølge ham, "[ortodokse og muslimske] har allerede gjort det i 500 til 600 år "(www.rus-obr.ru/opinions/4695).

Ingen kommentarer: