tirsdag den 15. december 2009

SOAP kan endelig REST

Sidst jeg har observeret at bevæge sig væsentligt i to Transformational tendenser - vedtagelse af resten over SOAP og spredning af ikke-relationelle vedholdenhed muligheder. Disse to tendenser supplerer hinanden, og de kan forårsage forstyrrelser før end senere.

Virksomhedens software, der kræves komplekse transaktioner, overvågning, og orkestrering kapaciteter lagt på SOAP-baseret arkitektur og standarder for at realisere deres SOA-indsats. Forbrugeren nettet på den anden side kørte i retning altomfattende afslappende grænseflader, da de var nemme at oprette og forbruge. Der er argumenter på begge sider. Dog sidst markedskræfterne har taget siden af REST selv om REST har betydelige ulemper i de områder som sikkerhed og transaktioner. Denne gang viser, at en enkel og god nok tilgang, der svarer til løse kontrakter opvejer en kompleks løsning, som opfylder strengere normer, selv om det betyder at gå på kompromis visse kritiske funktioner. Internettet er hovedsagelig en upålidelig statsløse medium og ethvert forsøg på at regulere det er mindre sandsynligt, at arbejde i vores favør.

Mange hævder, at de selv beskriver standarder for SOAP er dens styrke i løbet af de afslappende tjenester, der mangler sådanne funktioner. Men at designe et afslappende service er relativt ringe, da det giver mulighed for at lære og eksperimentere ved at være en iterativ proces, i modsætning til en relativt kompliceret forhånd læreproces i forbindelse med SOAP-baseret arkitektur. Der har været en hektisk aktiviteter i messaging middleware af Google, der gør disse afslappende grænseflade endnu mere overbevisende. Dette omfatter Google Wave Føderation og PubSubHubbub. Udviklerne er mere tilbøjelige til at foretrække disse Messaging protokoller mod SOAP og det ville betyde mere afslappende API'er i den Pushbutton Web. Easy consumability reducerer den oprindelige vedtagelse barriere, og det er nøglen til succes i mange tilfælde.

Siden jeg sidst blogges om et kontinuum af databasen på skyen fra schemaless til fuld-schema nye persistens muligheder er dukket op som RethinkDB og HadoopDB og mange debatter har ansporet til at sætte spørgsmålstegn ved arv af databaseprogrammet. For en sky-lignende miljø statsløshed, ad hoc-persistens design, og øjeblikkelige vandrette skala går godt med afslappende arkitektur. Den stigende popularitet af SimpleDB og CouchDB sammen med mange diskussioner om, hvordan man opnår crud med REST signal om, at vedvarende bliver mere afslappende og schemaless.

Jeg var overbevist om, en hel del tilbage at resten var helt sikkert fremtiden for forbrugeren internettet, men den seneste udvikling har gjort mig til at tro, at resten vil se dens vedtagelse i virksomhedens software accelererede meget tidligere, end jeg oprindeligt havde forventet. Det er ligesom Java og Internet; de organisationer omfavnede Java og Internet på samme. Det samme vil være tilfældet for den sky og hvile. Når virksomhederne overveje at flytte til sky, de vil genoverveje deres SOA og vedholdende strategi og vil sandsynligvis vedtage REST og suppleanter vedholdenhed modeller.

Skyen kan være det sidste søm i kisten SOAP.

Ingen kommentarer: